Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه>قضایی - ایسنا نوشت: نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات دو متهم پرونده موسوم به فساد نفتی پایان یافت و قرار شد ادامه رسیدگی به فردا موکول شد.

جلسه رسیدگی به این دادگاه حدود ساعت 9:30 صبح در شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه و با حضور متهم ردیف دوم، متهم ردیف سوم، نماینده دادستان، وکلای شرکت ملی نفت و وکلای مدافع متهمان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای جلسه دادگاه، نجفی نماینده دادستان کیفرخواست صادره برای متهم ردیف دوم را قرائت کرد که بر اساس آن، اتهام متهم ردیف دوم، اخلال در نظام اقتصادی، پولشویی و کلاهبرداری عنوان شد.

پس از قرائت کیفرخواست توسط نماینده دادستان، قاضی مقیسه رئیس دادگاه خطاب به متهم ردیف دوم گفت: شما نقش موثری در ایجاد اخلال در نظام اقتصادی داشته‌اید. شما و بابک زنجانی در نظام اقتصادی اخلال ایجاد کرده‌اید. شما تمام محموله‌های نفتی را فروختید و پول ها هم در اختیار شما بوده و جلسات با بابک زنجانی حکایت از این دارد که کارهایش را با شما پیش می برده و این فساد بزرگ را در زمانی که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به این وجوه نیاز داشته، انجام داده اید. شما غارت بزرگی را از بیت المال انجام داده‌اید. از خود دفاع کنید.

مهدی شمس متهم ردیف دوم پس از اینکه در جایگاه قرار گرفت خطاب به رئیس دادگاه گفت: مدتی است با وکلایم هیچ ملاقاتی نداشته‌ام. اگر اجازه دهید چند جلسه با وکلایم ملاقات داشته باشم تا بتوانم دفاعیات کامل‌تری را ارائه دهم.

قاضی مقیسه در پاسخ گفت: هر دفاعی که دارید انجام دهید. مدتی پرونده در خدمت وکلا بوده و کیفرخواست هم کیفرخواست پیشین است و قبلا هم در برابر آن دفاع کردید.

قاضی دادگاه در ادامه افزود: شما چگونه انسانی را که سوابق محکومیتی داشته و مالی هم از خود نداشته، شخصیت دادید و با آقای فلاح هروی این فرد را به یک شخصیت مورد اطمینان تبدیل کرده و اموال مملکت را به غارت بردید؟

مهدی شمس متهم ردیف دوم پرونده موسوم به فساد نفتی خطاب به رییس دادگاه گفت: آقای قاضی اصل بر برائت است، ولی گویا در این جلسه اصل بر محکومیت است.

قاضی مقیسه در پاسخ به این گفته متهم گفت: شما دارید دادگاه را محکوم می کنید. تمام این سال ها شما، بابک زنجانی و فلاح هروی فکر کرده‌اید و اموال مملکت را خارج کرده اید. اگر هم می خواستید اموال را بازگردانید تا الان اینکار را انجام می‌دادید.

متهم گفت: پس از مدت ها تحمل سختی و حبس انفرادی آبرویم را هم از من گرفته‌اند، به هیچ عنوان قصد مظلوم نمایی ندارم. قبل از ورود به جزئیات کیفرخواست به ذکر نمونه هایی از تناقضات آشکار و ایرادات ماهوی می پردازم تا حق از باطل شناخته شود.

وی در ادامه گفت: نماینده دادستان گفتند که این پرونده دارای ابعاد عظیم اخلالگری در نظام اقتصادی است، در حالیکه به شرایط اضطرار کشور و روابط کارفرمایی و کارگزاری من با بابک زنجانی اشاره نشده است. تمام موارد کیفرخواست بر اساس اظهارات بابک زنجانی است، در حالی که می‌گفتند آقای بابک زنجانی کذاب است. اگر اظهارات وی کذب است پس تمام اظهاراتش باید کذب باشد. چطور اظهاراتش درباره من صحیح است؟ من که پایم حتی به یک کلانتری هم باز نشده بود امروز به یک باره از لندن به اوین می‌روم.

شمس ادامه داد: اظهاراتی که در کیفرخواست مطرح می شود کمال بی انصافی است. چند نمونه ایراد را در مشتی خروار نشان می دهد. من دکترای اقتصادسنجی دارم. احتمال اینکه رقم بدهکاری من و بابک زنجانی یکسان باشد محال است. من هیچ بدهی به آقای زنجانی ندارم. ما یک تفاهمنامه با بابک زنجانی داشتم و قراردادی نداشتیم.

قاضی مقیسه در واکنش به اظهارات متهم ردیف دوم گفت: تفاهمنامه شما اجرایی شده و قرارداد بوده است. تمام موارد را در آن تفاهمنامه اجرایی کردید. آن مواردی که به نفع‌تان نبوده، انجام ندادید.

متهم ردیف دوم درباره این موضوع گفت: مواردی در کیفرخواست مطرح می شود و مبالغی گفته می شود که قابل باور نیست.

قاضی مقیسه در پاسخ به این گفته شمس گفت: شما بیایید ثابت کنید که شریک بابک زنجانی بوده‌اید یا خیر. پولها را چگونه خرج کرده اید؟ ممکن است تعداد اندکی اشکال تایپی در مورد رقم‌ها به وجود بیاید.

در ادامه نماینده دادستان در این باره گفت: شما بفرمایید پول هایی که دریافت کرده‌اید به چه میزان بازگرداندید؟ وگرنه ممکن است یک مشکل تایپی در رقم باشد.

وکیل متهم ردیف دوم رد پاسخ گفت: همه اعداد و ارقام که درکیفرخواست مطرح می شود باید دقیق باشد و اگر دقیق نباشد مشکل پیش می آید. مواردی است که بر اساس اظهارات یک انسان دروغگو مطرح می شود.

شمس در ادامه دفاعیات خود گفت: این اعداد، درست نیست. اخیرا یکسری اسناد به دست من رسیده که کل این ادعاها را رد می کند. هیچ رقمی به من داده نشده است. به هیچ عنوان نفتی تحویل نگرفته ام و نفتی نفروخته‌ام. من فقط کارگزار بوده‌ام.

رییس دادگاه گفت: شما، بابک زنجانی و فلاح هروی فکر همه مسئولان را مشغول کرده اید. من قبلا به شما گفتم اموال بیت المال را بازگردانید. شما در غارت اموال نقش داشتید. شما می گفتید مرا رها کنید شکایت می کنم و پولها را باز می گردانم. شما که می گویید نفتی نفروخته اید و پولی دریافت نکرده اید، اگر شما و فلاح نبودید بابک زنجانی همان ارزفروش بازار و یک ورشکسته باقی می ماند. شما بابک زنجانی را اینگونه کردید.

متهم ردیف دوم گفت: من در آن زمان خدمت کردم. وقتی بابک زنجانی پول نمی دهد چرا من باید محاکمه شوم. تمام پرداخت ها به حساب بابک زنجانی بود. آقایان در این باره از من کمک خواستند، خود آقای زنجانی با وزیر نفت دوستی داشته‌اند.

قاضی گفت: شما بابک زنجانی را به فردی معرفی کردید.

متهم ردیف دوم گفت: در جلسه با فردی مطرح شد که آقای بابک زنجانی فردی باهوش هستند و در مشکلات کمک می کنند. جلسه من با فرد بعد از رفتن من بود. بابک زنجانی را نظام تایید کرده، من چه کسی باشم که بخواهم چیزی در مورد او بگویم. حافظان بیت المال مسئولان هستند، آقایون تصمیم گرفته اند که به بابک زنجانی پول و نفت بدهند. من در جریان خیلی از موارد نبودم. در مالزی هم با ایشان ارتباطی نداشتم. در بحث نفتی هم به عنوان کارگزار بودم. استعفای من موجود است. مواردی به من به صورت مستقیم پرداخت نشده، به غیر از دو مورد.

وی ادامه داد: برای خرید و فروش نفت به یک مکانیزم بانکی و یک مکانیزم حمل و نقل نیازمندیم. من از مکانیرم بانکی باخبر نبودم. از متن ال سی هم باخبر نبودم. من حتی در جلسه‌ای که در امارات در اینباره بود، رفتم ببینم که شرکت فال نفتی را که می گیرد می تواند نگهداری کند یا خیر. در آنجا 4 میلیارد دلار اسناد مالکیت گذاشته‌اند و آن را ضمانت کردند. محموله نفتی به مالزی رفت و بحث حمل و نقلش با من بود. بعضی از کشتی‌ها را من اجاره کرده بودم و برخی هم برای nitc بود. زنجانی به من گفت که این پنج محموله را به مالزی انتقال بده و شخصی را در اینباره معرفی کردند. آقای زنجانی گفتند که رفت و برگشت زمانبر است و 35 روز طول می‌کشد و از من خواستند تا شرکت فال را پیگیری کنم.

قاضی دادگاه در این هنگام گفت: شما باید به وزیر نفت می گفتید که فال اعتبار ندارد.

متهم ردیف دوم پرونده موسوم به فساد نفتی در پاسخ به قاضی گفت: اگر اعتبار ندارد، چرا هنوز وزارت نفت به او نفت می دهد.

در ادامه جلسه نخست، یکی از وکلای شرکت نفت گفت: بعد از تحریم های ظالمانه غرب علیه ایران امکان هرگونه فعالیت از شرکت ملی نفت گرفته شد. در دوران تحریم عزیزانی در وزارت نفت تلاش کردند و نفت فروختند و پولش را بازگرداندند. تمام پول ها بازگشت به غیر از محموله‌ای که به دست آقای زنجانی و دوستانش بود. فال قبلا از ما نفت خریداری می کرد، فال را آقای شمس به زنجانی معرفی می کند و قرارداد را هم آقای شمس امضاء می کند. دوستان ما گفتند که شرکت فال اعتبار ندارد و ورشکسته است. با اسناد غیرواقعی و ال سی های غیر واقعی دوستان را گمراه می کنند. دوستای آقای شمس در اینباره 400 میلیون دلار پول می‌گیرند و به جای آنکه پول را بازگردانند، اونور را می‌خرند.

شمس گفت: من به عنوان کارگزار بارها نامه نوشتم به آقای زنجانی که آقایون نفت ناراحتند که چرا پول شان را نمی دهید؟ بابک زنجانی در پاسخ به من نامه نوشتند که من حسابم را از منابع دیگر با شرکت نفت ترازی می کنم، شما دخالت نکنید. آقایون شرکت نفت بابک زنجانی را می شناختند. من در اینجا چه نقشی داشتم؟ من 26 فوریه 2013 به بابک زنجانی ایمیل زدم و از او خواستم که پول شرکت ملی نفت را بدهد، دیگر چه کاری از دست من بر می‌آمد؟

رئیس دادگاه خطاب به متهم ردیف دوم گفت: شماها این موضوع را نادرست عنوان کردید و بابک زنجانی را به گونه ای معرفی کردید که مسئولین اشتباه کنند، در حالی که شما در جهت امیال خود و نفع خود پولها را مصرف کردید.

وکیل مدافع متهم ردیف دوم گفت: آیا از مسئولین در این باره استعلام شده بود که به آقای زنجانی اجازه فروش نفت بدهند؟ در ماه 4 سال 91 استعلامی از وزیر نفت از سوی وزارت اطلاعات گرفته می‌شود. وزارت اطلاعات هم مورخ 25 /5 /91 در این باره اعلام نگرانی می کند.

نماینده دادستان خطاب به متهم ردیف دوم گفت: شما خود اقرار کرده اید که شرکت اونور تحت مدیریت شما بوده و پولهایی به ترکیه پرداخت شده است که مهدی شمس در دفاع گفت: من نماینده بودم و فقط نظارت داشتم.

قاضی در پاسخ به اظهارنظر وی گفت: شما در آرامش کامل اموال بیت المال را غارت کرده‌اید، مجسمه ای از بابک زنجانی ساختید و مسئولان را گمراه کرده‌اید.

در این هنگام، قاضی مقیسه با بیان اینکه زمان زیادی گذشته است، اعلام کرد که ادامه جلسه رسیدگی به فرادا موکول می‌شود.

شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به‌ ریاست قاضی صلواتی، بابک زنجانی متهم اصلی پرونده موسوم به فساد نفتی، مهدی شمس متهم ردیف دوم و حمید فلاح هروی متهم ردیف سوم را مفسد فی‌الارض شناخت و به اعدام محکوم کرد که این حکم در ارتباط با بابک زنجانی در دیوان عالی کشور تأیید و در ارتباط با دو متهم دیگر نقض شد. پرونده حمید فلاح هروی و مهدی شمس برای رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض - شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه - ارجاع شده است.

4747

کلید واژه‌ها : قراردادهای نفتی - نفت - قوه قضاییه -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۵۱۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات دستگیری متهم پرونده زهره فکور I این مرد در دادگاه به حبس و شلاق محکوم شده بود

به گزارش همشهری آنلاین، دهم اسفند سال 1400 به دنبال پیدا شدن جسد بی‌جان زهره فکور صبور، بازیگر جوان سینما و تلویزیون در خانه‌اش تحقیقات گسترده‌ای درباره این حادثه آغاز شد. بررسی‌های پزشکی قانونی، بررسی صحنه حادثه و تحقیقات تخصصی نشان می‌داد که بازیگر جوان دست به خودکشی زده است اما با این حال حضور یک مرد در زندگی این بازیگر باعث شد که فرضیه اینکه وی در مرگ او نقش داشته است،‌ مطرح شود. در ادامه و با به دست آمدن شواهدی که نشان می‌داد این مرد مرموز پیش از مرگ بازیگر جوان دست به تهدید، اخاذی و کلاهبرداری از او زده بود، خانواده زهره فکور از وی شکایت کردند. شکایت آنها دو بخش داشت. بخش نخست اتهام درباره اتهام قتل و نقش متهم در مرگ بازیگر جوان بود و بخش دوم به ماجرای تهدید، اخاذی و کلاهبرداری این مرد از زهره فکور اختصاص داشت. در این شرایط بخش اول پرونده به دادسرای جنایی تهران فرستاده شد و بخش دوم نیز در دادسرای عمومی رسیدگی شد.

با بررسی‌های انجام شده در دادسرای جنایی تهران و اداره آگاهی، معلوم شد که متهم پرونده در مرگ بازیگر جوان نقشی نداشته و این بازیگر بر اثر مرگ خودخواسته جان باخته است. به همین دلیل اوایل اردیبهشت ماه، وی از اتهام قتل تبرئه شد اما هنوز بخش دوم پرونده او به اتهام تهدید،‌ اخاذی و کلاهبرداری در حال رسیدگی بود.

در نهایت و پس از بررسی‌های انجام شد، برای دادسرا محرز شد که متهم اقدام به تهدید، اخاذی و کلاهبرداری از زهره فکور کرده بود و در این شرایط پرونده وی به دادگاه قدوسی فرستاده شد و وی بر اساس اتهامات مطرح شده گناهکار شناخته شده و به تحمل 4 سال و یک روز حبس و همچنین شلاق محکوم شد.

با این حال هیچ نشانی از محل زندگی متهم در دست نبود تا اینکه وکیل زهره فکور امروز، چهارشنبه 19 اردیبهشت‌ماه از دستگیری این فرد از سوی ماموران کلانتری انقلاب در حوالی میدان انقلاب خبر داد.

حسین شاهرخی به همشهری گفت: بعضی جزییات پرونده اخلاقی و محرمانه است و این فرد متهم به تهدید، اخاذی و کلاهبرداری 2کیلو طلا از خانم فکور بود که امروز در محلی که در آن مخفی شده بود طی یک عملیات فریب دستگیر شد.

کد خبر 850539 برچسب‌ها خبر مهم فراجا دستگیری

دیگر خبرها

  • جزئیات دستگیری متهم پرونده زهره فکور I این مرد در دادگاه به حبس و شلاق محکوم شده بود
  • امیر تتلو آزاد می‌شود؟/ وکیل مدافع تتلو : موکلم توبه کرده/ نوجوانان برای آزادی اش دعا می کنند
  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • آخرین وضعیت پرونده امیر تتلو؛ آزاد می‌شود؟
  • چه کسانی دوست داشتند بابک زنجانی اعدام شود؟
  • فرار به جلوی متهمان مفاسد اقتصادی و دو برابر شدن تحریم‌ها
  • جزئیات تازه از دادگاه پسران معاون اول سابق قوه قضائیه | سهم‌ ۱۴۰ میلیارد تومانی در پرونده ۹۰۰ میلیاردی در قیطریه | قاضی از متهمان خواست فحاشی نکنند!
  • جزئیات جدید از دادگاه پسر معاون اول سابق قوه قضائیه که اعترافات خود را پس گرفته بود
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • رونمایی از مدارک فساد پسر معاون اول سابق قوه قضائیه